Elektrik tesisatı işlerinizde acil gündelik ihtiyaçlarınızdan bütünsel anahtar teslim projelere kadar her konuda size destek sağlıyoruz. Tesisatların kurulumu, onarımı ve bakımı konularında 7/24 bize ulaşabilirsiniz.

Anahtar teslim elektrik projelerinde, bireysel ev ve ofis müşterilerimize olduğu gibi, inşaat firmaları ve mimarlık ofislerine de titizlikle hizmet veriyoruz. Aynı zamanda restorasyon projeleri içerisinde de tesisat kurulumları gerçekleştiriyoruz. Elektrik tesisatı kurulumunu sıfırdan yapıyorsak aşağıdaki gibi bir yol izliyoruz:

1- Boruların yerleştirilmesi
Binalar yapılmadan önce elektrik tesisat projeleri hazırlanır. Bu projelerde boruların kesitlerinden nereye yerleştirileceklerine, anahtar ve prizlerin nerelerde olacağına kadar bütün detaylar belirlenir. Elektrik tesisatını üstlenen yetkili firmanın uzman personeli, projedeki bilgilerin kılavuzluğunda öncelikle iletken tellerin yer aldığı boruların geçeceği yolu belirler. Ardından açılan kanallara borular titizlikle döşenir. Tavan betonları dökülmeden önce zaten bu yerler belirlenmiştir.

2- Buat ve kasaların yerleştirilmesi
Elektirkli devrelerde akımı kollara ayırmak için kullanılan kutulara “buat” adı verilir. Projeye göre prizlerin ve buatların yerleştirileceği kasalar, açılan yuvalarına çimento yardımıyla tutturulur. Sıva öncesi gerçekleştirilmesi gereken bu işlem yapılırken buatların tamamı tavandan eşit mesafede ayarlanır. Anahtarların ve prizlerin yerden mesafeleri standart olarak bellidir. Anahtarlar tabandan 150 cm, prizler ise 40-50 cm mesafeye yerleştirilir.

3- Kabloların çekilmesi
Sıva kuruduktan sonra iletken kabloların çekilmesi aşamasına geçilir.

Boruların içinden kabloların geçmesi için kılavuz teller ve “susta” adı verilen aletler kullanılır. Diğer aşamalarda olduğu gibi kabloların çekilmesi de titizlikle yapılmalıdır.

Borulardan geçirilecek iletken tellerin çapı, bağlantılar için yeterli uzunlukta olmaları, kesintisiz olarak geçebilmeleri kadar, boruların içinin boş olması da oldukça önemli detaylardır. Tellerin kolayca geçirilmesi için talk pudrası kullanmak, pratik ve yaygın bir yöntemdir.

4- Buat bağlantıları
Tellerin buat içindeki bağlantıları sırasında “klemens” adlı parçalar kullanılır. Buat bağlantılarının karmaşık olmamasına, akım uçlarının buatın kapağına değmemesine dikkat edilmelidir. Buatın içindeki gereken bağlantılar yapıldıktan sonra özenle kapağı kapatılır.

5- Anahtar, priz ve duyların montajı
Elektrik tesisatı döşemenin son aşamasında dışarıdan görünen anahtar, priz ve duyların montajı gerçekleştirilir.

Elektrik tesisatınız ne kadar usta eller tarafından döşense de zaman zaman arızalar yaşayabilirsiniz. Elektrik tesisatınızın bozulması, kısa devre yapması veya hasar görüp çalışamaz hale gelmesi durumlarında, acil müdahale ve tamir hizmeti sağlamak için konutunuza konusunda uzman ve donanımlı elektrikçi ekibi gönderir.

Ayrıca 7/24 hizmet veren numaramıza konut yardım taleplerinizi iletebilir, İstanbul’un her noktasında acil hizmet alabilirsiniz.